Prothese

Gedeeltelijke gebitsprothese

Als delen van uw tanden en kiezen missen, dan is het altijd mogelijk deze door een gedeeltelijke gebitsprothese te vervangen. In het geval u kiest voor implantaten, kan het zijn dat gedurende de ingroei van het implantaat ook tijdelijk een plaat of frame prothese wordt gebruikt.
Het gebruik van de gedeeltelijke gebitsprothese wordt soms gekozen in plaats van een brugconstructie of bijvoorbeeld een restauratie op implantaat met kroon.

Volledige gebitsprothese

De volledige gebitsprothese is ervoor om het gebit boven en/of onder volledig te vervangen. U kunt ervoor kiezen om een natuurgetrouwe gebitsprothese te laten maken. Neem in dat geval foto’s mee, eventueel oude afdrukken, etc.. U kunt ook kiezen voor een gebitsprothese die anders is dan uw natuurlijke gebit in vorm en kleur. Neem eventueel plaatjes mee van voorbeelden die u voor uzelf zou wensen. Samen met de behandelend tandtechnicus maakt u de keus. Door goed te luisteren naar uw wensen komt u bij Bogaard Kliniek tot het mooiste en beste resultaat.

Gebitsprothese op implantaten

In het geval uw gebitsprothese toch niet optimaal vastzit, kunt u kiezen voor een volledige gebitsprothese op implantaten. Implantaten zijn schroefjes van titanium die volledig vergroeien met het kaakbot en zo dienen als kunstwortel. De ervaring leert dat door bevestiging van de gebitsprothese op implantaten de problemen eigenlijk altijd volledig kunnen worden opgelost. Met name de kauwfunctie en het gevoel van zekerheid en welbehagen (lachen, praten) verbeteren in sterke mate. Met het verbeteren van de kauwfunctie verbetert ook uw spijsvertering en daarmee uw algehele gezondheid. Veel mensen blijven toch doorlopen met slecht functionerende gebitsprotheses en gebruiken veel kleefpasta. Dat is slecht voor de maag en darmen. Daarom wordt de volledige prothese in de onderkaak vaak ook voor 100% vergoed uit de basisverzekering. In de meeste gevallen kan de volledige prothese in de bovenkaak goed vast blijven zitten. Geldt dat voor u niet, dan bekijken we of implantaten in de bovenkaak de oplossing zijn. Is dat het geval, dan is de verzekeraar vaak ook bereid om de gebitsprothese op implantaten in de bovenkaak te vergoeden. In het geval u de volledige gebitsprothese op implantaten laat plaatsen blijven mondhygiëne en jaarlijkse controle van groot belang!

Checklist perfecte gebitsprothese

  • Pijnloos afbijten en kauwen
  • Optimaal vastzittende gebitsprothese
  • Goede spijsvertering
  • Behoud van de stand van uw kaken
  • Behoud van uw gezichtsvormen, met name kin en mondhoeken
  • Schone mond zonder voedselresten onder de gebitsprothese
  • Gezonde en droge mondhoeken
  • Spreken zonder slissen
  • Eten en praten zonder zorgen
  • Zorgeloos en breeduit lachen