Orthodontie

De orthodontist verhelpt scheefstaande tanden en geeft u een stralend gebit. De orthodontist van tandartspraktijk Tanden & Zo in Den Haag maakt een beugel om uw tanden recht te zetten. Wij maken beugels voor volwassenen en kinderen. U heeft de keuze uit vaste slotjesbeugels en uitneembare beugels die praktisch onzichtbaar zijn.

  • Beugels voor volwassen en kinderen
  • Individueel behandelplan, want elke mond is uniek
  • Tevreden cliënten: klantbeoordeling van 9,2
  • Ruime openingstijden: op dinsdag- en donderdagavond open

Eén op de drie jongeren heeft een beugel nodig. Ook steeds meer volwassenen willen een beugel, want een mooi gebit is belangrijk en gaat een leven lang mee. Wij plaatsen beugels wanneer uw kaken of gebit problemen veroorzaken bij het eten of praten, maar ook indien u graag rechtere tanden wilt. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak bij de orthodontist in Den Haag.

Kosten van een beugel

Een beugelbehandeling bij Tanden & Zo is goedkoper dan een behandeling bij de orthodontist. Wij bespreken vooraf het behandelplan met u en u ontvangt een begroting van de totale kosten. Hieronder vindt u voorbeelden van de kosten van een beugelbehandeling. De onderstaande kosten zijn een schatting en verschillen per persoon, dus de uiteindelijke kosten van uw behandeling kunnen hier van afwijken.

BehandelingPrijsindicatie
Consult met onderzoek, analyse, behandelingsplan en bespreking van het plan Circa € 300,-
Eerste jaar van behandeling met vaste beugel Circa € 1.200,-
Tweede jaar van behandeling met vaste beugel Circa € 500,-

Vergoeding van orthodontie

Orthodontie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enkel bij een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis vergoedt uw basisverzekering de kosten voor een beugel. De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de kosten voor orthodontie wel gedeeltelijk of geheel. Voor meer informatie over de vergoeding van beugels neemt u contact op met uw zorgverzekeraar.